sulje foorumisulje foorumi sulje foorumiavaa koko selaimeen
sulje ikkunasulje ikkuna

Hyppää foorumille, kun TV-sarja tulee YLE:ltä viikosta 11 alkaen!!!

JOTAIN RAJAA! PUUTTUU KOULUKIUSAAMISEEN MONIMEDIAN KEINOIN

Uudenlaisen mediatuotannon tähtinä nähdään tunnettuja TV-kasvoja ja 10 lapsinäyttelijää.

ValoAurinko Tuotannon tuottama Jotain Rajaa! -monimediakokonaisuus puhuttaa koulukiusaamisteemallaan. Vakavasta aiheestaan huolimatta Jotain rajaa! on lämminhenkinen tarina ystävyydestä ja yksin jäämisestä. Se hylkää mustavalkoisen ajatuksen ”hyviksistä” ja ”pahiksista” ja siirtää vastuun kiusaamisesta kaikille yhteisön jäsenille. Jotain Rajaa! -tarina perustuu aikuisten lapsuuskokemuksiin sekä tämän päivän koululaisten kohtaamiin tositilanteisiin.

Jotain Rajaa! -TV-sarja esitetään TV2:n Galaxi-ohjelmistossa tulevana keväänä 2012. Koulumiljööseen keskittyvän sarjan pääosassa on kymmenen koululaista sekä tutut TV-kasvot Sampo Marjomaa, Jaakko Saariluoma ja Ilari Johansson.

TV-sarja on osa laajempaa monimediakokonaisuutta, johon kuuluvat lisäksi DVD-elokuva (FS Film Oy), sarjakuvakirja (Aurinko Kustannus Oy) sekä toiminnalliset ja teemaa syventävät nettisivut. Nettisivuja päivitetään jatkuvasti. TV-sarjan ulostulon aikaan nettisivujen foorumi aukeaa ja foorumilla jatkuu sarjan tapahtumien herättämä keskustelu.

ValoAurinko Tuotanto on lasten ja nuorten mediaan erikoistunut tuotantoyhtiö, jonka aiempaa tuotantoa ovat muun muassa monikulttuurisuutta käsittelevä Kollikallion Skidit (MTV3) ja paloturvallisuudesta valistava Tulikeijun tietoiskut (YLE, TV2). ValoAurinko Tuotannon toiminnan taustalla on ajatus hyvinvoinnista ja voimaannuttavasta elokuvasta. Jotain rajaa! -konseptista vastaavat ohjaaja ja käsikirjoittaja Metsämarja Aittokoski sekä ohjaaja ja kuvaaja Antti Aittokoski.

Aittokosket ovat ohjanneet myös lukuisia lasten ja nuorten elokuvapajoja vuodesta 2004 lähtien. Näissä he havaitsivat, että lasten omissa elokuvissa korostuvat Jotain rajaa! -tarinalle läheiset teemat: ystävyys, yksinäisyys, kiusatuksi tuleminen ja siitä selviäminen.

 

JOTAIN RAJAA –vanhempainillat

”Jokainen voi tehdä jotain, jokainen voi pistää rajan!”

Jotain rajaa –kokonaisuutta luodessamme huomasimme, että lapsella tai nuorella on valtavan korkea kynnys kertoa mielipahaa aiheuttaneista tilanteista aikuiselle.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Metsämarja Aittokoski lähtee kiertämään Suomea ja puhumaan vanhempainiltoihin teemasta. Keskustelun johdantona käytetään Jotain rajaa –sarjan jaksoja.

Kysy lisää: valoaurinko@valoaurinko.net tai 050 350 2044

www.sunineye.com